Uleiuri cosmetice B.

Diferențele dintre uleiul purtător (de bază) și uleiul esențial

Știați că astăzi sunt din ce în ce mai multe uleiuri naturale folosite pentru orice, de la masaj la îngrijirea pielii?

Aceste uleiuri naturale sunt împărțite în uleiuri purtătoare (de bază) și uleiuri esențiale, iar cea mai mare diferență dintre ele este modul în care sunt făcute. Modul în care este făcut uleiul are un impact enorm asupra modului în care este utilizat.

În primul rând, uleiurile purtătoare (de bază) sunt obținute prin procese de presare la rece sau de macerare. Uleiurile esențiale sunt obținute prin distilare cu abur, ceea ce înseamnă că în producerea lor este utilizată căldura.

Deci, cum își schimbă aceste metode utilizările? Deoarece procesul de presare la rece nu folosește căldură, gama de utilizări pentru uleiurile solide este oarecum mai largă, deoarece unii acizi grași liberi pot fi eliberați prin căldură. În plus, presarea la rece nu distruge vitaminele și unii nutrienți din ulei.

Din aceste motive, uleiurile presate la rece pot fi aplicate direct pe piele, în timp ce uleiurile esențiale este mai bine să fie amestecate  cu un ulei purtător (de bază) sau cu o cremă. Acest lucru va dilua picantitatea uleiului. Dacă vă întrebați ce sunt uleiurile purtătoare, consultați articolele noastre despre acest subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *